Wat te doen

De vakantielogie is ideaal gelegen in het hart van de stad Lo, op korte loopafstand van talloze restaurants, cafés en winkels. Het is ook een uitstekende uitvalsbasis om de nabijgelegen historische steden te verkennen, zoals Ieper, Diksmuide, Brugge, Veurne en onze Belgische kust. Bovendien kunt u genieten van de prachtige natuurlijke omgeving, waaronder de Lovaart, poldergebieden in de omgeving.

Nergens anders in Vlaanderen telt men 6 wandelnetwerken. Van de beboste Ieperboog over het glooiende heuvelland naar het hoppeland met zijn ranke hopvelden. Verder door de IJzervallei over de Blankaart naar de Westkust. Niet goed voor een dag wandelplezier, maar voor een hele week!

Voor wie het eenvoudiger wil, zijn er de lusvormige wandelroutes van 6 tot 12 km. Met je kleine kapoen hou je misschien eerder van een speurtocht in het bos of van een Westhoek KD-tocht

Stapplezier in overvloed, in een gevarieerd groen landschap, maar vooral in alle rust en stilte.

Het ‘Dijkenpad’ (16 km) start net voor de deur van ‘Huyze Ter Vaete’. Allerhande plaatselijke wandelingen zijn te verkrijgen in het VVV-kantoor dat ook voor de deur ligt.

Ontdek leuke plekjes onderweg en hou af en toe halt om de batterijen terug op te laden met streeklekkers! 

In de Westhoek kan je fietsen van de bergen naar de zee: langs de broeken, via de polders door de Moeren naar de kust. Variatie troef en inspanning voor groot en klein. 

In de bergen of beter gezegd de ‘heuvels’ van het heuvelland voelt de sportieve fietser zich als een vis in het water, maar ook met een e-bike gaat men er steeds meer uitdagingen aan. Wie het liever eenvoudiger houdt en ook houdt van ontspanning onderweg, kan kiezen voor het vlakkere landschap tussen de hopvelden, langs WO I begraafplaatsen of eenvoudigweg door de stille polders.

Het fietsnetwerk Westhoek brengt je op maat naar alle leuke hoekjes van de regio en wie liever geleid wordt, kan kiezen voor één van de 7 nieuwe lusvormige fietsroutes. Voor wie met kinderen op stap gaat zijn er de Westhoek K(a)D(ee) fietsroutes en de WO I-fietsroutes brengen je langs de histories van de regio.

Maar vergeet vooral niet af te stappen onderweg om te genieten van een streekbiertje of een streekwijntje op een terrasje!

In het VVV-kantoor, dat aan het Vateplein ligt, kan je fietsen huren en start ook de ‘Loveringemroute’ (45km) en de ‘Ijzerbroekenfietsroute’ (49km)!

In de Westhoek heb je een ruim aanbod aan attracties, musea & bezienswaardigheden om een dagje uit of een weekendje weg te plannen! Ontdek hieronder het aanbod.

Het bezoekcentrum Jules Destrooper is op wandelafstand te bereiken.

Als je de Westhoek doorkruist, word je geconfronteerd met talrijke sporen van de Eerste Wereldoorlog. Militaire begraafplaatsen, herinneringsmonumenten, WO I musea en littekens in het landschap herinneren blijvend aan het wereldwijde conflict. 

Duik in het rijke oorlogsverleden van de regio.

Op vakantie gaan gaat hand in hand met verkennen en ontdekken. Maar ook met proeven en genieten, want we zijn en blijven allemaal Bourgondiërs, niet? Als het dan nog lekker is ‘met een verhaal’, dan smaakt het nog des te meer. 

Een gelukskoekje van Destrooper, een streekbiertje van een kleinschalig brouwerijtje met passie gebrouwen. Streekwijn die je doet wegdromen in een lappendeken van wijngaarden en waardoor je je meteen in de Provence of Toscane waant. 

Talrijke authentieke (volks)cafeetjes flirten met de Franse grens, maar ook aan bruine kroegen met een gezellig decor geen tekort. Trendy eetadresjes, charmante koffie- en theehuizen en bijzondere pop-up zomerterrassen zijn beslist een stop waard! 

Nergens anders dan in de Westhoek wordt het landschap met zoveel hopvelden gesierd. Brouwerijen met een sterke reputatie zoals Westvleteren en St Bernardus tot kleine ambachtelijke (huis)brouwerijen (Brouwerij De Snoeck (Alveringem), Seizoensbrouwerij Vandewalle (Reninge)… ), serveren stuk voor stuk sterke degustatiebieren die tot ver buiten de landsgrenzen worden geproefd. Ook bij diverse bierfirma’s kan je langsgaan om hun bieren te proeven.

In West-Vlaanderen (en vooral in de Westhoek) wordt 95% van alle hop in België geteeld. Heel wat brouwerijen uit de Westhoek gebruiken dan ook deels of helemaal hop van Belgische origine. En net voor die bieren/brouwerijen werd een attractief logo uitgewerkt, dat het gebruik van Belgische hop in de verf zet. Een bier, waarvan de helft van de gebruikte hop van Belgische origine is, mag dit logo op het etiket dragen. 

Wie graag van de ene brouwerij naar de andere hopt, zit goed met de bierfietsroutes. Deze routes brengen je langs diverse brouwerijenhopbedrijvencafeetjes,… waar je de lekkere bieren kan proeven. Onderweg geven infoborden in de vorm van een bierfles, je meer uitleg over de brouwerij/het hopbedrijf. 

Kom en ontdek zelf die heerlijke Westhoekbieren!

Heel het jaar door staan er tal van activiteiten, tentoonstellingen & evenementen op het programma!