Het verhaal achter ‘Huyze Ter Vaete’

Huyze_Ter_Vaete
Huyze_Ter_Vaete
Huyze_Ter_Vaete

Huyze Ter Vaete is een prachtige vakantielogie gelegen in het historische stadje Lo onder UNESCO-bescherming van het stadsgezicht en erkend als bouwkundig erfgoed. Het is een smal diephuis met een uitgewerkte trapgevel die dateert uit de 19e eeuw.

De naam “Ter Vaete” verwijst naar de nabijgelegen “Vatevijver”, ook wel “Vaete vijver” genoemd. Dit is een vijver die al in 1404 werd vermeld in de archieven. De vijver werd destijds gebruikt als drinkwaterput, drenkplaats, watervoorraad om te wassen en bluswatervoorraad. Vandaag de dag is de Vatevijver nog steeds aanwezig en biedt het een prachtig uitzicht vanuit Huyze Ter Vaete. Gasten kunnen genieten van een kleine rustige wandeling rond de vijver of ontspannen zich op een bankje ernaast terwijl ze genieten van de natuurlijke schoonheid van de omgeving.

Tegenwoordig is het volledig gerenoveerd en biedt het alle moderne voorzieningen die nodig zijn voor een comfortabel verblijf.

De vakantielogie is ideaal gelegen in het hart van de stad Lo, op korte loopafstand van talloze restaurants, cafés en winkels. Het is ook een uitstekende uitvalsbasis om de nabijgelegen historische steden te verkennen, zoals Ieper, Diksmuide, Brugge, Veurne en onze Belgische kust. Bovendien kunt u genieten van de prachtige natuurlijke omgeving, waaronder de Lovaart, poldergebieden in de omgeving.

Kortom, Huyze Ter Vaete is een unieke vakantielogie met een rijke geschiedenis en een ideale locatie. Het is de perfecte plek om te verblijven voor wie op zoek is naar een ervaring in een prachtige omgeving.